Etablera företag

Arjeplogs kommun erbjuder en fantastisk miljö för innovativa idéer och nya företag. Ser också du fördelar med att flytta din verksamhet till Arjeplog? Det finns många anledningar att vilja leva och verka i vår kommun.

Gott företagsklimat

Enligt undersökningen som Svenskt Näringsliv gör varje år ligger företagens samlade bedömning av företagsklimatet i Arjeplog på 3,7 (år 2019), vilket är det tredje högsta i länet efter Boden och Älvsbyn som båda har 3,8.

Att företagsklimatet i en kommun är gott är viktigt för att näringslivet ska utvecklas. Vi har lagt ner en hel del arbete internt för att förbättra företagsklimatet och att företagarna ger ett bättre sammanfattande betyg än föregående år är ett kvitto på att vi är på rätt väg, vilket känns väldigt motiverande, säger Lotta Lestander, VD på Argentis.

Investeringsstöd

Arjeplogs kommun ligger i stödområde A, vilket innebär att det finns goda möjligheter att söka investeringsstöd från Tillväxtverket. Det finns även andra möjligheter till offentligt stöd.

Livskvalitet

Arjeplog med sina vackra vidder och glittrande sjöar, och den naturnära livsstil som medföljer, gör gott för kropp och själ. Här har du storslagen natur runt knuten oavsett var du bor, ett aktivt föreningsliv, rikt kulturutbud och framför allt välkomnande och tillmötesgående människor.

Lägre kostnader

Det är generellt billigare att driva företag i Arjeplogs kommun än i storstadsregionerna. Markpriser, lokalhyror och fastighetspriser är några av de kostnader som oftast är lägre.

Goda kommunikationer

Att leva och verka i Norrbottens inland är inte en fullt så stor logistisk utmaning som du kanske tror. Här tar du dig från din ytterdörr till Stockholms centralstation på ca 4 timmar, inklusive väntetid på Arvidsjaurs flygplats och Arlanda.

Företagslots

Argentis verkar även som företagslots – Oavsett vad du har för frågor kring ditt företag hjälper vi dig att samordna och hitta rätt kontakter för just din frågeställning. Det kan handla om tillstånd, regler, bygglov, mark, lokaler, finansiering, nätverk med mera.

Är det frågor och ärenden som är kommunspecifika kan vi se till att du, vid ett och samma tillfälle, får träffa de personer som berörs av din frågeställning och som kan hjälpa dig vidare. Allt för att göra din process så snabb och effektiv som möjlig. 

Dina idéer och planer är trygga hos oss. Vi på Argentis har sekretess och delar aldrig känsliga uppgifter med tredje part.

Vill du etablera ditt företag i Arjeplog? Välkommen att höra av dig!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* obligatorisk

Information för företagare gällande Covid-19 och rådande pandemi.

X