Kategorier
Etablera företag

Fortsatt topplacering för näringslivsklimatet i Arjeplog

För tredje året i rad placerar sig Arjeplog på andraplats i Norrbotten när Svenskt Näringsliv släpper kommunrankningen från näringslivet. Totalt hamnar Arjeplog på plats 110 i riket vilket är 8 placeringar sämre än föregående år.

Enkätfrågor som fått goda betyg från företagen är ”Information till företagen” och ”Dialog med kommunens beslutsfattare”.

– Information till företagen är en fråga vi tidigare inte fått så gott betyg i, och där vi därför försökt att arbeta med vår kommunikation med företagen. Därför känns det extra roligt att se att företagen märkt av att vi bättrat oss, säger Lotta Lestander, VD på Argentis.

På tio år har Arjeplog klättrat från plats 232 i rankningen till plats 110, och som bäst har Arjeplog legat på plats 88. Enkätfrågor som fått sämre betyg i årets rankning från företagen är ”Upphandling” och ”Konkurrens från kommunens verksamheter. Även om Lotta Lestander gläds av dagens besked blickar hon redan framåt.

– Ett gott företagsklimat ligger i allas vårt intresse och något vi försöker jobba långsiktigt med. Även om det är glädjande att vi ligger kvar på en andraplats i länet, vill vi självklart fortsätta jobba för att bli ännu vassare.

Nedan kan du läsa en sammanställning av enkätsvaren.