Alla våra pågående projekt

Shimr

Strategisk samverkan för hållbar näringslivsutveckling i Möjligheternas Region (Region 10)

Projektet ska arbeta med att lösa utmaningarna med regionala skillnader i stödet för näringslivet genom att utveckla nya modeller för samverkan mellan kommuner, företagsfrämjare och akademi för att på bästa sätt stödja företagen i regionen. Målet är att utarbeta en strategi och en metod för en ökad strategisk samverkan, som utgår från företagens behov, när det gäller näringslivsfrågor i Region 10, samt att företagen som deltagit i projektets aktiviteter förstår hur man genom att arbeta mot målen i Agenda 2030 kan bli mer konkurrenskraftiga.

Projekttid: 1/1 2023 – 31/12 2025
Projektägare: Är Lycksele Kommun
Medfinansiärer: ERUF projekt med medfinansiering från Region Norr- och Västerbotten.

Region 10: Tio inlandskommuner i samverkan, Arjeplog, Arvidsjaur, Vilhelmina, Lycksele, Norsjö, Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele, Malå.
(För mer information om Region 10: region10.se)

Padelbana Utomhus

Argentis har i samverkan med lokala företagare, projektet Youth Up North, Arjeplogs Sportklubb samt Arjeplogs Kommun sökt och beviljats ett projekt via Leader Lapland för att sätta upp en padelbana utomhus. Byggandet av banan är påbörjat och den beräknas stå klar under våren/sommaren 2023.
Tänkt placering för banan är på området bakom Sporthallen, på Strömvägen i Arjeplog. (bredvid befintlig tennisplan)

Projektägare: Argentis
Medfinansiär: 1.145.000 kr via Leader Lapland 2020

Fågeltorn

Argentis har i samverkan med lokala Naturskyddsföreningen Arjeplog, projektet Youth Up North samt Arjeplogs Kommun sökt och beviljats ett projekt via Leader Lapland för att sätta upp ett fågeltorn.
Byggandet av tornet ör planerat att påbörjas våren 2023.
Tänkt placering för banan är i Sälla, där mark arrenderas av Arjeplogs Allmänning för tornet. Intill tornet kommer även en grillplats att byggas och målet är att skapa ett besöksmål för fågel- och friluftsintresserade arjeplogare och besökare/turister i alla åldrar.

Projektägare: Argentis
Medfinansiär: 416.895 kr via Leader Lapland 2020

Matcha & validera – modell för kompetenskapacitet

Ett projekt som ska jobba för enkla och effektiva sätt att utbilda och göra kompetenshöjande insatser för det lokala näringslivet. Målet är att ta fram en modell för hur Argentis i samverkan med företag i det lokala näringslivet, Lärcentra, Hornavanskolan, KomVux, Arjeplogs Kommun ska kunna möta och tillgodose näringslivets kompetensbehov.

Projekttid: 2023
Medfinansiär: Rådet för Europeiska socialfonden i Sverige (ESF)