Kategorier
Okategoriserade

Unga företagare får testa sina affärsidéer i sommar

En nyhet för i år är att Argentis i samverkan med Arjeplogs kommun och Youth Up North erbjuder feriearbete som sommarlovsentreprenör. De som går årskurs 9, första eller andra året på gymnasiet kan fram till sista april ansöka om en av platserna. De som går vidare i processen får därefter ledning av unga erfarna coacher från näringslivet och hjälp med att driva eget.

– Vi diskuterade det här redan ifjol, så det känns roligt att det går att erbjuda i år, säger Lotta Lestander.

Både Argentis och Youth Up North kommer ha träffar med deltagarna under processen.

– Det ska bli så himla kul, vi är spända på att se vilka idéer som kommer fram. Vi hoppas att många ska söka.

Deltagarna får 2 500 kronor i startkapital och sedan är tanken att de ska tjäna pengar på sitt nystartade företag. Deltagarna kommer få börja med en fem dagar lång kick-off i Boden. Därefter får de företagarna support hela sommaren via fysiska träffar, telefon, e-post och andra digitala kanaler.

Har du en affärs- eller försäljningsidé? Vill du vara din egen chef och gillar utmaningar? Då kan du, på egen hand eller tillsammans med en kompis, driva eget under sommaren, som feriearbete. För mer information, kontakta Argentis 070-2802979, info@argentis.se