Kategorier
Okategoriserade

Kultur bygger samhällen

Kultur skapar glädje, ökar livskvalitet och bygger samhällen.

Därför arrangerar Argentis näringslivsbolag i samverkan med Arjeplogs kommun en kulturkonferens. Där bland annat Stina Almkvist, strateg för näringsliv/ samhälle på regionala utvecklingsavdelningen, berättar om projektet The North Sweden Green Deal med fokus på attraktion och kompetens för den hållbara samhällsomställningen.

Medverkar gör även Fredrika Johansson, Chef på Kulturcentrum Ebeneser och projektledare för Creative Ebeneser – med fokus på det fria kulturlivet och näringslivsfrågor kopplade till kulturella och kreativa näringar.  

Även en rad lokala aktörer kommer att medverka.

Konferensen kommer även bjuda på kulturinslag och vi kommer avsluta med kreativ workshop där vi pratar ihop oss om lokal utveckling som ett medskick till Arjeplogs kommun i arbetet med revideringen av kommunens lokala kulturstrategi.

Anmälan är öppen för politiker, tjänstemän, kulturutövare, kulturföreningar och civilpersoner intresserade av lokal kulturutveckling och platsattraktion.

Plats: Hotell Lyktan, Arjeplog

Dag: Tisdagen 24 maj

Tid: kl. 9-13, Mingel och fika från 8:30

Lunch och fika ingår, meddela matallergier

Anmälan senast 18 maj till: harleen.kalkat@argentis.se