Kategorier
Okategoriserade

Lokalengagemang möjliggör padelbana

Det är många arjeplogare som har hört av sig både till Argentis och Arjeplogs Kommun och undrat om det inte vore möjligt att ställa iordning en padelbana i Arjeplog. Så på initiativ av företagare i Arjeplog har Argentis via Leader Lappland 2020, sökt och beviljats ett projekt för att bygga en padelbana utomhus. Även Arjeplogs kommun, ASK och ungdomsprojektet Youth Up North är samverkansparter i satsningen. Tänkt placering för banan är intill tennis- och konstgräsplanen, bakom sporthallen på Strömvägen i Arjeplog. Beräknad kostnad är ca 900.000 kr vilket också är den summa som projektet har beviljats.

Jordbruksverket är den myndighet som hanterar sökta projektmedel via Leader, Förutsatt att de också ger sitt bifall är planen att börja bygga banan under våren så att vi ska kunna spela padel redan denna sommar, berättar Lotta Lestander, VD för Argentis.

Projektmedel via Leader Lappland är en förutsättning för att padelbanan ska bli av. Där krav som ställs för att sökta medel ska beviljas är just att satsningar och projekt sker i bredare uppslutning.

Jag tycker att det är extra roligt att det här är en satsning som vi gör många tillsammans men som också blir av utifrån initiativ från våra företagare. De driver inte bara företag de vill också bidra till lokalsamhället, att Arjeplog ska vara en bra plats att bo och leva på.
Det är värdefullt att det finns sådana här medel att söka som ger oss chansen att bredda utbudet av fritidsaktiviteter i Arjeplog till glädje och nytta för många invånare i olika åldrar.