Kategorier
Okategoriserade

Företaget Tjintokk fortsätter satsa i Slagnäs

För några veckor sedan startade utbyggnaden av Tjintokks biltestanläggning i Slagnäs. Förutom land- och isbanor som kommer att byggas ut med cirka en mil, så ska även hotellet växa ytterligare.
– Det har varit överbeläggning de sista åren och vi vill ju se till att våra kunder kan bo hos oss. Vi kommer därför att bygga ut både restaurang, lobby, verkstäder, vägar på land och is, säger Karl-Gunnar EK, delägare i Tjintokk AB i Slagnäs.
För två år sedan byggde man ut hotellet med 50 rum och då trodde man att det skulle räcka, men det gjorde det inte.
– Nu kommer vi att bygga ut hotellet med 81 rum, men vi kommer att ha överbokningar även i år, säger Torbjörn Eklund, Tjintokks arbetsledare på fastighetssidan.
Vid årsskiftet kommer hotellet att kunna erbjuda sina kunder 315 rum och den totala satsningen på biltestanläggningen kommer att ligga på 100 miljoner kronor.
Idag sysselsätter Tjintokk cirka 300 personer under biltestsäsongen, men snart kommer fler att anställas.
– Det krävs mer folk både på banan och inom hotellet, så vi måste nog anställa mellan fem-tio personer, säger Karl-Gunnar Ek.
Kommunalrådet Britta Flinkfeldt Jansson (S), gläds över företagets framgångar i Slagnäs.
– Jag tycker att det är helt fantastiskt att vi har ett företag i vår kommun, som är så expansivt. Nu bygger vi ytterligare lite grann till de snart miljarder som är lagda i biltestindustrin. Det är strålande, säger Britta Flinkfeldt Jansson.
Beatrice Karlsson, P4 Norrbotten