Framtid Region 10 – Näringsliv

Näringsliv- och tillväxtenheterna inom Region 10 vill tillsammans skapa förutsättningar för ökad konkurrenskraft för små och medelstora företag i glesbygd. Målet med projektet är att få fler och växande företag att ta del av samhällets näringsfrämjande insatser och att skapa en gemensam, långsiktig modell för det näringsfrämjande arbetet i alla kommuner i Region 10. Projektet utgår från genomförda kartläggningar för att ta reda på hur samhällets stöd i olika former upplevs av företagen i Region 10.
Projektet ägs av Storuman kommunföretag AB och har en styrgrupp som består av kommuncheferna i Region 10. Som stöd finns två referensgrupper, en bestående av näringslivs- och tillväxtcheferna i Region 10 och en med representanter från nationell nivå gällande företagsutveckling.
Projektet pågår fram till juli 2020, då målet är att vi gemensamt ska ha hittat en långsiktig, hållbar lösning för näringslivsutveckling i Region 10. Projektet finansieras av Tillväxtverket, Region Västerbotten, Region Norrbotten samt alla kommuner inom Region 10 (Arjeplog, Arvidsjaur, Sorsele, Dorotea, Vilhelmina, Lycksele, Norsjö, Åsele, Malå och Storuman).